Onlar mutlu olsun diye...

21 Ekim 2013

Pipetlerle Oyun


Çok basit şekilde yapabileceğiniz bu oyunla bebeğinizin el becerileri gelişecek. Bebekler 6 aydan itibaren nesneleri kavrama becerisi geliştirirler. İlk zamanlarda daha büyük nesneleri kavrayabilirken zaman ilerledikçe parmaklarıyla ince ve ufak nesneleri tutabilirler. İşte bu aşamada bu ince beceriyi geliştirmek amacıyla bu tip oyunlar oynayabilirsiniz. Ufak nesneleri bir delikten atma oyunu. Bunu bir kutuya delik açıp ufak oyuncakları atarak yapabilirsiniz. Ancak ilerleyen aylarda biraz zorlaştırmak adına benim gibi pipet ve delik açılmış yoğurt kovası kullanabilirsiniz.

Bu oyunu oynarken şunlara dikkat edin. Eğer çocuğunuz zorlanoyorsa, başarısızlık onu sinirlendirebilir ve olumsuz etkileyebilir. Başlangıçta tek ve büyük delikli bir kutu ile hatta daha büyük objelerle başlayın, öğrendikçe işi daha ince beceri haline getirin. Bu oyun motor becerilerinin yanı sıra özgüvenini de geliştirmeye yardım edecektir.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

4 yorum

  1. Bunlar daha büyük Bebekler için değil mi, özellikle bu oyun ve bardaklara fasulye koyma oyunu gibi oyunları 6 aylık bir bebek anlar mı? Benim de 6 aylık bir kızım var. Şuan o tür oyunları anlayabileceğini pek zannetmiyorum. Bebeğimin tek istediği bütün oyuncakları ağzına almak. Yani bu oyunlar normal standartlardaki bi bebeğin anlayabileceği oyunlar mı, üstün zekalılar için mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pipetler biraz daha büyük çocuklar için olabilir. Aslında bunu en iyi siz takip edeceksiniz bebekler önce iri nesneleri tutmayı öğrenir daha sonra parmaklarıyla ufak nesneleri. Pipet oyunu parmak aşamasına geldiğinde oynanabilir sanırım 1 yaş civarı diyebiliriz ama fasulyelerle oynayabilir. Onlara dokunacak mıncıklayacak avuçlayıp dökecek bunların her biri tecrübe illa kaplara koymas gerekmez bunu 6 aylıkken de yapabilirsiniz

      Sil
    2. Ağzına götürme refleksi bu aylarda çok yüksek olduğundan fasülyeleri yutma tehlikesi var. 6. aydaki en güzel oyun bence bütün oyuncakalrını oyuncak kabına koyup önüne bırakmak. Bebek bunları teker teker alıp inceliyor ve oturma yeteneği de gelişiyor.

      Sil
  2. Dogru. Mustafa Bey'e katiliyorum.

    YanıtlaSil

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Bebekler İçin Oyunlar
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top